ارائهی پاورپوینت فرزندخوانده – تجربهای خاص و متمایز!
پاورپوینتی حرفهای و متفاوت:
فایل پاورپوینت فرزندخوانده شامل 120 اسلاید جذاب و کاملاً استاندارد است که برای چاپ یا ارائه در PowerPoint آماده شدهاند.
ویژگیهای برجسته فایل پاورپوینت فرزندخوانده:
- طراحی خلاقانه و حرفهای: فایل پاورپوینت فرزندخوانده به شما این امکان را میدهد که مخاطبان خود را با یک طراحی خیرهکننده جذب کرده و پیام خود را به بهترین شکل انتقال دهید.
- سادگی در استفاده: اسلایدهای پاورپوینت فرزندخوانده به گونهای طراحی شدهاند که استفاده از آنها بسیار آسان باشد و نیاز به تنظیمات اضافی نداشته باشید.
- آماده برای ارائه: تمامی اسلایدهای پاورپوینت فرزندخوانده با کیفیت بالا و بدون نیاز به ویرایش، آماده استفاده هستند.
کیفیت تضمینشده با دقت بالا:
فایل پاورپوینت فرزندخوانده با رعایت بالاترین استانداردهای طراحی تولید شده است. بدون نقص یا بهمریختگی، تمامی اسلایدها آماده برای یک ارائه بینقص و حرفهای هستند.
نکته مهم:
هرگونه تفاوت احتمالی در توضیحات ممکن است به دلیل نسخههای غیررسمی باشد. نسخه اصلی پاورپوینت فرزندخوانده با دقت و حرفهای تنظیم شده است.
همین حالا فایل پاورپوینت فرزندخوانده را دانلود کنید و ارائهای حرفهای و تأثیرگذار داشته باشید!
بخشی از متن پاورپوینت فرزندخوانده :
تبنی (فقه)
تبنّی به معنای فرزندخواندگی است، به این معنی که کسی فرزند دیگری را به فرزندی خود بپذیرد. تبنّی از جهت حکم تکلیفی شرعاً حرام است و جایز نیست افراد، فرزند دیگران را فرزند خود بدانند و احکام اولاد بر آن مترتّب سازند.
مترتّب ساختن احکام و آثار اولاد بر پاورپوینت فرزندخوانده، موجب اختلاط انساب میگردد و مفاسد بسیاری در پی خواهد داشت که هر کدام از آنها برای حکم به حرمت تبنّی، کافی است. فرزندخواندگی در حقوق اسلامی، منشا اثر نیست و آثار نسب بر آن مترتّب نمیگردد. بنابراین پاورپوینت فرزندخوانده از پدرخوانده یا مادرخوانده ارث نمیبرد، آنان هم از او ارث نمیبرند.
فهرست مندرجات
1 – مفهومشناسی
2 – حکم تکلیفی
3 – ادلّه حرمت تبنّی
4 – ادّله عدم اثبات نسب با تبنّی
4.1 – آیه اول
4.2 – آیه دوم
4.3 – روایات تعیین اقّل و اکثر حمل
4.4 – روایات قاعده فراش
4.5 – سیره متشرّعه
5 – فلسفه حرمت فرزندخواندگی
6 – تاکید اسلام بر رعایت حقوق اطفال یتیم
7 – روایات تکریم ایتام و اطفال بیسرپرست
8 – محرمیّت اطفال مجهول النسب
8.1 – سبب رضاع و شیرخوارگی
8.2 – سبب نکاح موقّت
9 – فرزندخواندگی در حقوق مدنی
9.1 – شرایط مربوط به طفل و سرپرستان
10 – آثار حکم سرپرستی، حضانت و ولایت
11 – پانویس
12 – منبع
مفهومشناسی
فرزندخواندگی یا تبنّی در لغت به این معنی است که کسی فرزند دیگری را به فرزندی خود بپذیرد
[1] جمعی از نویسندگان، معجم الوسیط، ص72.
[2] فیروزآبادی، محمد بن یعقوب، معجم القاموس المحیط، ص150.
[3] عمید، حسن، فرهنگ فارسی، ج1، ص537.
و مقصود از آن در فقه نیز همین معنی میباشد. اعمّ از اینکه آن فرزند، مجهول النسب باشد مانند لقیط یا معلوم النسب باشد مانند یتیم و فرزندان فقرا. در مباحث فقهی تبنّی از دو بُعد تکلیفی و وضعی مورد تحقیق قرار میگیرد.
حکم تکلیفی
تبنّی از جهت حکم تکلیفی شرعاً حرام است و جایز نیست افراد، فرزند دیگران را فرزند خود بدانند و احکام اولاد بر آن مترتّب سازند. برخی از اعلام معاصرین
[4] گلپایگانی، سیّدمحمدرضا، مجمع المسائل، ج2، ص175.
[5] خویی، سیّدابوالقاسم، صراط النجاه، ج1، ص335.
[6] صافی، لطفالله، جامع الاحکام، ج2، ص43ـ44.
[7] سیستانی، سیدعلی، منهاج الصالحین، ج2، ص211.
[8] گلپایگانی، سیّدمحمدرضا، ارشاد السائل، ج1، ص114.
[9] حکیم، سیدمحمدسعید، منهاج الصالحین، ج3، ص54.
[10] طوسی، محمد بن حسن، المبسوط، ج6، ص51.
[11] فیض کاشانی، ملامحسن، تفسیرالصافی، ج4، ص162-163.
به حرمت تبنّی تصریح نمودهاند.
آیتالله فاضل لنکرانی در جواب سؤالی از حکم شرعی الحاق فرزندی که پدر و مادر او معلوم نیست، به خود و اخذ شناسنامه برای وی، مینویسد: «الحاق فرزند غیر به خود و بهعنوان فرزندی، شناسنامه برای او گرفتن، جایز نیست و چنانچه شناسنامه موجب اشتباه در مسائل شرعی از قبیل توارث و محرم و نامحرمی، گرچه در آینده، بشود، لازم است آن را باطل کنید».
[12] فاضل لنکرانی، محمد، جامع المسائل، ج1، ص409.
ادلّه حرمت تبنّی
1. اگر کسی بداند کودکی از او به وجود نیامده است، حق ندارد او را به خود ملحق سازد، بلکه واجب است در صورتیکه ظاهراً به او ملحق شود، او را از خود نفی نماید.
[13] ابن ادریس حلی، محمد بن منصور، السرائر، ج2، ص657.
[14] سبزواری، سیدعبدالاعلی، مهذّب الاحکام، ج26، ص253.
علامه حلّی در استدلال بر این فتوا مینویسد: «سکوت و عدم نفی از طرف کسی که این کودک را در اختیار دارد موجب میشود به وی ملحق گردد و به منزله اعتراف او به نسب این کودک میباشد و این عمل به اجماع فقها حرام است».
[15] علامه حلی، حسن بن یوسف، مختلف الشیعه، ج2، ص316.
2. در روایات صحیح از امام صادق و امام باقر (علیهماالسلام) نقل شده که فرمودهاند: تبّری از نسب و نفی آن بهمنزله کفر به خداوند متعال است. «کَفَرَ بِاللهِ مَنْ تَبَرَّاَ مِنْ نَسَبٍ وَاِنْ دَقَّ».
[16] حرعاملی، محمد بن حسن، وسائل الشیعه، ج21، ص506-507، باب 107 من ابواب احکام الاولاد، ح12.
اطلاق این روایات شامل مساله مورد بحث میباشد، زیرا کسی که فرزند دیگری را با فرزندخواندگی به خود ملحق میسازد، او را از کسی که شرعاً به او ملحق میباشد، نفی میکند و این امر غیر جایز و حرام است.
3. در برخی دیگر از روایات کسی که ادّعای نسب غیر معروف و مجهول را میکند، لعن گردیده است، مانند آنکه از پیغمبر اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) نقل شده که فرموده است: «لَعَنَ اللهُ… وَمَنِ ادَّعیَ نَسَبَاً لایُعْرَفُ».
[17] کلینی، محمد بن یعقوب، الکافی، ج8، ص71، ح27.
[18] حرعاملی، محمد بن حسن، وسائل الشیعه، ج17، ص284، باب 87، تحریم تشبیه الرجال بالنساء و النساء بالرجال، ح1.
4. مترتّب ساختن احکام و آثار اولاد بر پاورپوینت فرزندخوانده، موجب اختلاط انساب میگردد و مفاسد بسیاری در پی خواهد داشت که هر کدام از آنها برای حکم به حرمت تبنّی، کافی است.
ادّله عدم اثبات نسب با تبنّی
فرزندخواندگی در حقوق اسلامی، منشا اثر نیست و آثار نسب بر آن مترتّب نمیگردد. بنابراین پاورپوینت فرزندخوانده از پدر یا مادر خوانده ارث نمیبرد، آنان هم از او ارث نمیبرند. همچنین بر آنها واجب نیست نفقه او را بپردازند. اثری که بر قرابت نسبی از لحاظ منع نکاح بار میشود بر فرزندخواندگی مترتّب نیست و نیز دیگر احکام.
ادّلهای که میتواند مستند این احکام باشد بدین قرار است:
آیه اول
در سوره احزاب آمده است: خداوند پاورپوینت فرزندخواندههای شما را فرزند حقیقی شما قرار نداده است، این سخنی است که شما با زبان میگویید (از اعتقاد قلبی سرچشمه نمیگیرد). امّا خداوند حق میگوید و به راه راست هدایت میکند. آنها را (پسرخواندهها) به نام پدرانشان بخوانید که این کار نزد خدا عادلانهتر است. «وَما جَعَلَ اَدْعِیاءَکُمْ اَبْناءَکُمْ ذلِکُمْ قَوْلُکُمْ بِاَفْواهِکُمْ وَاللهُ یَقُولُ الْحَقَّ وَهُوَ یَهْدِی السَّبیِلَ
[19] احزاب/سوره33، آیه4.
».
توضیح اینکه، در عصر جاهلیت معمول بوده که بعضی از کودکان را بهعنوان فرزند انتخاب میکردند و آن را پسر خود میخواندند و بهدنبال این نامگذاری، تمام حقوقی را که یک پسر از پدر داشت برای او قائل میشدند، اسلام این مقررّات غیرمنطقی و خرافی را بهشدّت نفی کرد و چنانکه در آیات بعد آمده است، پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) به امر خداوند متعال برای مبارزه با این سنّت غلط، همسر پسرخواندهاش (زید بن حارث) را بعد از آنکه از وی طلاق گرفت، به ازدواج خود درآورد تا روشن شود این الفاظ تو خالی نمیتواند واقعیّتها را دگرگون سازد، چرا که رابطه پدری و فرزندی، یک رابطه طبیعی است و با الفاظ و قراردادها هرگز حاصل نمیشود، از اینرو قرآن میگوید: اینها سخنان باطلی بیش نیست، امّا خداوند حق میگوید.
سخن حق به سخنی گفته میشود که با واقعیّت عینی تطبیق کند، یا اگر یک مطلب قراردادی است، هماهنگ با مصالح همه اطراف قضیه باشد و مساله پسرخواندگی که حقوق فرزندان دیگر را تا حدّ زیادی پایمال میکرد، نه واقعیّت عینی داشت و نه قراردادی حافظ مصلحت عموم بود.
در ادامه، قرآن برای تاکید بیشتر و روشن ساختن خط صحیح و منطقی اسلام چنین میافزاید: آنها را بهنام پدرانشان بخوانید که نزد خداوند عادلانهتر است. «اَدْعُوهُمْ ِلآبائِهِمْ هُوَ اَقْسَطُ عِنْدَ اللهِ
[20] احزاب/سوره33، آیه5.
».
تعبیر به «اقسط» (عادلانهتر) بدینمعنا نیست که اگر آنها را به نام پدرخواندهها صدا بزنید، عادلانه است و به نام پدران واقعی عادلانهتر، زیرا صیغه «افعل التفضیل» گاه در مواردی بهکار میرود که وصف در طرف مقابل به هیچوجه وجود ندارد.
در آخر نیز برای رفع هرگونه بهانه، اضافه شده است، اگر پدران آنها را نمیشناسید، آنان برادران دینی و موالی شما هستند.
[21] مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج17، ص197198.
[22] طباطبایی، سیدمحمدحسین، المیزان، ج16، ص275.
«فَاِنْ لَمْ تَعْلَمُوا آبَاءَهُمْ فَاِخْوَانُکُمْ فِی الدِّینِ وَمَوالیکُمْ
[23] احزاب/سوره33، آیه5.
».
آیه دوم
در آیه دیگری از سوره احزاب آمده است: هنگامی که زید بن حارثه از زینب دختر جحش جدا شد و او را رها کرد (طلاق داد) ما او را به همسری تو درآوردیم تا مشکلی برای مؤمنان در ازدواج با همسران پسر خواندههای خود، هنگامی که از شوهران خود طلاق بگیرند، نباشد.«فَلَمّا قَضَی زَیْدٌ مِنْهَا وَطَرًا زَوَّجْنکَها لِکَیْ لا یَکُونَ عَلَی الْمُؤْمِنینَ حَرَجٌ فی اَزْواجِ اَدْعِیائِهِمْ اِذا قَضَوْا مِنْهُنَّ وَطَرًا
[24] احزاب/سوره33، آیه37.
»؛ به گفته بسیاری از مفسّران و مورّخان اسلامی، این آیه در مورد داستان ازدواج زینب دختر جحش، دختر عمه پیامبر گرامی اسلامی (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) با زید بن حارثه برده آزاد شده آن حضرت نازل شده است و از ظاهر آیه استفاده میشود، این ازدواج یک ازدواج استثنایی و الهی بود، از اینرو در تواریخ آمده است که «زینب» بر سایر همسران پیامبر (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) به این امر مباهات میکرد و میگفت: شما را خویشاوندانتان به همسری پیامبر در آوردند، ولی مرا خداوند در آسمان به همسری آن حضرت در آورد.
به هر صورت قرآن برای رفع هرگونه ابهام با صراحت تمام، هدف اصلی این ازدواج را که شکستن یک سنّت جاهلی در زمینه اعتقاد به عدم جواز و خودداری از ازدواج با همسران مطلقه پسرخواندهها بوده، بیان میدارد
[25] طوسی، محمد بن حسن، تفسیر التبیان، ج8، ص343-344.
[26] طبرسی، فضل بن حسن، مجمع البیان، ج8، ص163164.
[27] قرطبی، محمد بن احمد، الجامع لاحکام القرآن، ج14، ص193194.
[28] مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج17، ص316.
و از آن به خوبی معلوم میگردد با تبنّی، نسب اثبات نمیگردد.
روایات تعیین اقّل و اکثر حمل
از روایات وارد شده برای تعیین اقّل و اکثر حمل استفاده میشود، ملاک در نسب و الحاق، این است که طفل از نطفه مرد باشد بهشرط آنکه شش ماه و یا بیشتر از زمان وطی او با زنی که بچّه از او متولّد شده، گذشته باشد. مانند آنکه، حلبی با سند صحیح از امام صادق (علیهالسّلام) نقل میکند که فرموده است: اگر مردی جاریه و خدمتگزاری داشته باشد که او را به عقد خود درآورده و با او همبستر شده باشد، سپس او را آزاد ساخته و او بعد از پایان عدّه با دیگری ازدواج نماید، چنانچه فرزندی که در رحم دارد، بعد از گذشت پنج ماه از ازدواج با مرد دیگر، متولّد شود، فرزند از شوهر اوّل اوست و اگر بعد از شش ماه از ازدواج دوّم باشد از شوهر اخیر میباشد. «قالَ: … فَاِنْ وَضَعَتْ لِخَمْسَهِ اَشْهُرٍ فَاِنَّهُ لِمُولاها الَّذِی اَعْتَقَها وَاِنْ وَضَعَتْ بَعْدَ ما تَزَوَّجَتْ لِسِتَّهِ اَشْهُرٍ فَاِنَّهُ لِزُوجِها الاَخیِرِ».
[29] حرعاملی، محمد بن حسن، وسائل الشیعه، ج21، ص380، باب 17 من ابواب احکام الاولاد، ح1.
و دیگر روایات.
[30] حرعاملی، محمد بن حسن، وسائل الشیعه، ج21، ص380، باب 17 من ابواب احکام الاولاد.
در مجموع از این روایات استفاده میشود فرزند فقط ملحق به کسی است که از نطفه او تکّون یافته و به غیر او، مانند اینکه فرد دیگری با تبنّی و ادّعا، طفلی را فرزند خود میداند، با اینکه از نطفه او تکوّن نیافته است ملحق نمیگردد.
روایات قاعده فراش
برخی دیگر از روایات دلالت دارد بر اینکه فرزند ملحق به مردی میگردد که بهوسیله او مجامعت و انزال منی انجام شده است،
[31] حرعاملی، محمد بن حسن، وسائل الشیعه، ج21، ص378379، باب 16 من ابواب احکام الاولاد، ح1.
همچنین برخی از روایات دلالت دارد که اگر در غیاب فردی، همسرش حامله شود، فرزند به او ملحق نمیشود.
[32] حرعاملی، محمد بن حسن، وسائل الشیعه، ج21، ص497، باب 100، ح1.
و نیز روایاتی که دلالت دارد فرزند مربوط به فراش مرد است. «اَلْوَلَدُ لِلْفِراشِ».
[33] الحلبی حرعاملی، محمد بن حسن، وسائل الشیعه، ج26، ص274275، باب 8 من ابواب میراث ولد الملاعنه، ح1 و 4.
از تمامی این روایات استفاده میگردد، الحاق و ثبوت نسب منحصر به وطی و انزال و فراش است، بنابراین با تبنّی که هیچکدام از امور ذکر شده، نمیباشد، نسب ثابت نمیگردد.
سیره متشرّعه
سیره متشرّعه از گذشته تاکنون بر این قرار گرفته که اگر فردی، ادّعای پدری طفلی مجهول النسب یا یتیمی را داشته باشد در صورتی که قرائنی بر صدق مدّعای او وجود نداشته باشد، نسب طفل به او ثابت نمیشود و مفروض کلام این است که متبنّی دلیلی بر صدق مدّعای خویش ندارد.
نتیجه آنکه، آنچه در این زمان مرسوم شده است که بعضی از مردم به هر دلیل، اطفال مجهول النسب را با ادّعا و تبنّی به فرزندی میپذیرند و به خود ملحق و آثار فرزند حقیقی بر او مترتّب مینمایند، مجوّز شرعی ندارد، بلکه حرام است و هیچ اثری از آثار نسب حقیقی بر آن مترتّب نمیشود و چنین کودکی نسبت به خانوادهای که او را به فرزندی برگزیدهاند، اجنبی است مگر اینکه از راههای شرعی، ایجاد محرمیت گردد.
فلسفه حرمت فرزندخواندگی
اولاً در جای خود در علم اصول و کلام، تحقیق و مسلّم گردیده که احکام شرعی تابع مصالح و مفاسد است و از مجموع مطالبی که در این مورد مطرح گردیده است، میتوان بهدست آورد که مصلحت در سه مرحله وجود دارد: جعل، مجعول و اجرا.
مرحله جعل: آن است که گاهی ممکن است خود فعل مصلحت نداشته باشد، ولی انشای آن دارای مصلحت است، مانند اوامر امتحانی. مرحله مجعول: به این معنی است که، اگر فعلی انجام شود فلان مصلحت را داراست. و مقصود از مرحله اجرا: آن است که صرف اجرای حکم دارای مصلحت است، البتّه در احکام اجتماعی اجرا بهعهده حکومت اسلامی گذاشته شده است و در احکام فردی بهعهده فرد. بنابراین، حرمت تبنّی که از ناحیه شرع مقدّس صادر شده است، بیتردید بر پایه مصالح و مفاسد است، هرچند عقل قاصر ما انسانها نتواند به تمام علّت واقعی آن دست یابد.
با توجّه به توضیحاتی که در مورد حکم تکلیفی و وضعی تبنّی ذکر شد، روشن گردید حرمت آن در موردی است که شخصی فرزند دیگران را به خود ملحق سازد و آثار و احکام نسب طبیعی و حقیقی بر آن مترتّب نماید، ولی چنانچه از دایره مفهوم و لفظ تجاوز ننماید و شخصی که سرپرستی طفل مجهول النسب و یتیم را بهعهده میگیرد به احکام شرعی نسب و خانواده پایبند باشد، مشمول ادّله حرمت نمیگردد و در حقیقت چنین موردی از موضوع تبنّی که در آیات و روایات آمده، خارج است و در عنوان سرپرستی و نیکی و احسان به ایتام و اطفال بیسرپرست وارد میشود که از امور خداپسندانه و با فضلیت است.
ثانیاً فرزند به منزله جزیی از پدر و مادر است که با یکدیگر رابطه طبیعی دارند و آثار و نتایج آن در تمام مراحل زندگی بروز مینماید. اینمطلب علاوه بر آنکه در آیات و روایات بدان اشاره شده است، با اصول وراثت و علم ژنتیک و دیگر علوم جدید روز قابل اثبات است و پسر خوانده بهدلیل نداشتن چنین رابطهای، با خانوادهای که سرپرستی او را بهعهده میگیرند از یکدیگر بیگانه میباشند، بنابراین نمیتواند آثار و احکام فرزند طبیعی بر آن مترتّب گردد.
به بیان دیگر، شریعت مکمّل خلقت است و احکام و قوانین تشریعی ناظر به قوانین تکوینی و طبیعت بشر صادر شده و ترتّب احکام نسب بر پسر خوانده، خارج از این قانون کلّی است و لازمهاش نوعی جمع بین امور متضادّ است. زیرا پسرخوانده و متبنّی با یکدیگر رابطه طبیعی و حقیقی ندارند، و قبول ترتّب احکام نسب، حکم به وجود چنین رابطهای است.
ثالثاً معلوم نیست داشتن فرزند برای همه افراد بشر، خیر و مصلحت در برداشته باشد، تا گفته شود خانوادههایی که از نعمت فرزند داشتن محروم ماندهاند با تبنّی برای زندگی یکنواخت و خستهکننده خود چراغی پیدا میکنند، چه بسا مصحلت بعضی از خانوادهها در این است که از فرزند محروم باشند. خداوند رئوف و مهربان بر طبق حکمت، عالم را تدبیر و به هر کس آنچه را مصلحت بداند عطا خواهد نمود.
قرآن کریم در اشاره به یک قانون کلّی و اصل اساسی که حاکم بر قوانین تکوینی و تشریعی است، میفرماید: چه بسا شما از چیزی اکراه داشته باشید، در حالی که برای شما خیر است و مایه سعادت و خوشبختی و چهبسا چیزی را دوست داشته باشید و آن برای شما شرّ است. «وَعَسی اَنْ تَکْرَهُوا شَیْئًا وَهُوَ خَیْرٌ لَکُمْ وَعَسی اَنْ تُحِبُّوا شَیْئًا وَهُوَ شَرُّ لَکُمْ
[34] بقره/سوره2، آیه216.
».
پروردگار جهان با این لحن قاطع اعلام میدارد که افراد بشر نباید تشخیص خودشان را در مسائل مربوط به سرنوشتشان، حاکم سازند، چرا که علم آنها از هر نظر محدود و ناچیز است و معلوماتشان در برابر مجهولات بسان قطرهای در برابر دریاست؛ همانگونه که در قوانین تکوینی، از اسرار آفرینش همه اشیاء با خبر نیستند و گاه چیزی را بیخاصیّت میشمرند، در حالی که پیشرفت علوم، فواید مهم آنرا آشکار میسازد، همچنین در قوانین تشریعی، بسیاری از مصالح و مفاسد را نمیدانند، از اینرو ممکن است چیزی را ناخوشایند دارند در حالی که سعادت آنها آن است، یا از چیزی خشنود باشند در حالی که بدبختی آنها در آن است.
[35] مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج2، ص107.
رابعاً فرزند خواندگی اگر به سادگی انجام شود به ارج و اهمیّت خانواده زیان جدّی و غیر قابل جبران وارد میسازد، زیرا برای داشتن فرزند، دیگر ضرورتی به تشکیل خانواده مشروع احساس نمیشود، همه میتوانند با پذیرفتن فرزندان نامشروع دیگران، آنان را در زمره فرزندان مشروع در آورند. آنان نیز که از بیم بیپناه ماندن فرزندشان در بیبند و باری و آلودگی، احتیاط میکنند، آسوده خاطر میشوند و منبعی تازه برای درآمد مییابند.
آری، فرزند خواندگی میتواند سوداگرانی را به طمع کسب درآمد، تشویق بهخرید و فروش اطفال نماید، زیرا هیچکس نمیتواند ادّعا کند که تنها نیازهای عاطفی یا خیرخواهی و نوع دوستی، انگیزه پذیرفتن کودکان بیسرپرست است. پارهای از مردم در پی خدمتکار یا پرستار دلسوز خانگی برای خود هستند و برخی دیگر از وجود چنین اطفالی برای مقاصد غیرمشروع استفاده میکنند و خلاصه فرزند خواندگی را سرپوش و بهانهای مناسب برای اهداف خود مییابند.
[36] کاتوزیان، ناصر، حقوق مدنی خانواده، ج2، ص383ـ384.
اینگونه موارد میتواند بخشی از فلسفه حرمت تبنّی محسوب گردد.
تاکید اسلام بر رعایت حقوق اطفال یتیم
هر چند اسلام فرزندخواندگی را به رسمیّت نشناخته و آن را مردود دانسته است، لیکن تکفّل و نگهداری اطفال بیسرپرست را امری خدا پسندانه میداند و به شدّت مورد توصیه قرار داده است. البتّه با استناد ادلّهای که به آنها اشاره شد، بین طفل و خانوادهای که سرپرستی طفل را بهعهده گرفته، هیچگونه قرابتی ایجاد نمیشود و در برگیرنده آثاری از قبیل حرمت نکاح، وراثت، الزام به انفاق و … نیست. بلکه تنها امری اخلاقی و تعهّدی انسانی تلقّی میشود. قرآن کریم خطاب به پیامبر اعظم (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) دستور میدهد: یتیم را تحقیر مکن. «فَاَمَّا الْیَتیمَ فَلا تَقْهَرْ
[37] ضحی/سوره93، آیه9.
».
«تقهر» از ماده «قهر» به معنی غلبه توام با تحقیر است،
[38] راغب اصفهانی، حسین بن محمد، مفردات فی غریب القران، ص687.
ولی در هر یک از این دو معنی نیز جداگانه استعمال میشود و مفهوم مناسب در اینجا همان تحقیر است.
مخاطب در این آیه هر چند شخص رسول الله میباشد، امّا بیتردید همگان را شامل میشود، همچنین از آن استفاده میشود، مساله اطعام و انفاق به یتیمان گرچه مهم است، ولی از آن مهمتر، دلجویی و نوازش و رفع کمبودهای عاطفی آنان است.
در آیات دیگری به شرح اعمالی که موجب دوری از خدا و گرفتاری در چنگال مجازات الهی میشود، پرداخته و میفرماید: چ
چرا پاورپوینت فرزندخوانده بهترین انتخاب برای ارائههای شماست؟
در دنیای رقابتی امروز، ارائهای جذاب و حرفهای میتواند تأثیر بزرگی در جلب توجه مخاطبان داشته باشد. فایل پاورپوینت فرزندخوانده با طراحی منظم، زیبا و استاندارد به شما کمک میکند تا محتوای خود را به شیوهای خیرهکننده و اثرگذار ارائه دهید. این فایل با جزئیات دقیق و ساختار حرفهای، ابزاری مطمئن برای موفقیت در ارائههای شماست.
ویژگیهای برتر فایل پاورپوینت فرزندخوانده:
- طراحی بینقص و خلاقانه: تمام جزئیات پاورپوینت فرزندخوانده با دقت طراحی شدهاند تا نیازهای ارائههای تخصصی شما را برآورده کند.
- ساختاری ساده و منظم: محتوا در پاورپوینت فرزندخوانده به گونهای سازماندهی شده که بهراحتی خوانده شود و مفاهیم به صورت شفاف انتقال یابد.
- جلوههای بصری منحصربهفرد: استفاده از رنگهای هماهنگ و گرافیکهای حرفهای، فایل پاورپوینت فرزندخوانده را از سایر فایلها متمایز میکند.
- کاربرد گسترده: پاورپوینت فرزندخوانده برای جلسات کاری، پروژههای علمی و حتی تدریس بسیار مناسب است.
- امکان ویرایش آسان: پاورپوینت فرزندخوانده به شما اجازه میدهد تغییرات دلخواه خود را با سرعت و سهولت اعمال کنید.
چطور با پاورپوینت فرزندخوانده بهترین نتیجه را کسب کنید؟
برای داشتن یک ارائه حرفهای و بدون نقص، کافی است پاورپوینت فرزندخوانده را دانلود کرده و به کار ببرید. این فایل آماده به شما امکان میدهد که تنها با چند کلیک ساده، اسلایدها را مطابق نیاز خود تغییر دهید و از طراحی حرفهای آن بهرهمند شوید.
انتخابی عالی برای همه کاربران:
فرقی نمیکند که دانشجو، مدرس یا متخصص باشید؛ پاورپوینت فرزندخوانده به شما کمک میکند تا محتوای خود را به شکلی ساده و حرفهای ارائه دهید. با صرفهجویی در زمان، کیفیت ارائه شما ارتقا مییابد و مخاطبان تحت تأثیر قرار میگیرند.
چرا به ما اعتماد کنید؟
پاورپوینت فرزندخوانده با توجه به نیازهای واقعی کاربران طراحی شده است. تیم ما با بررسی بازخوردها محصولی ارائه کرده که از نظر محتوا و طراحی بینقص است. ما تضمین میکنیم که فایل پاورپوینت فرزندخوانده شما را ناامید نخواهد کرد و در صورت نیاز، پشتیبانی کامل ارائه میدهیم.
همین حالا فایل پاورپوینت فرزندخوانده را دانلود کنید:
اگر به دنبال ارائهای متمایز، حرفهای و تأثیرگذار هستید، پاورپوینت فرزندخوانده همان چیزی است که نیاز دارید. فرصت را از دست ندهید و همین حالا آن را دریافت کنید تا یک تجربه خاص و فراموشنشدنی داشته باشید.
شماره پشتیبانی برای ارسال اس ام اس : 09054791747